bollenveld Vogelenzang

Bollenvelden en e-mailmarketing

Je weet dat ik graag vergelijkingen maak in mijn blogs en nieuwsbrieven. Dus nu neem ik je mee in de vergelijking tussen het ontwaken van de lente hier in de bollenstreek (waar ik vlakbij woon) en het starten met e-mailmarketing. Kort gezegd: de overeenkomst tussen bollenvelden en e-mailmarketing.

De bollenvelden zijn weer een kleurrijk mozaïek in deze tijd van het jaar

Net zoals de natuur uit haar winterslaap ontwaakt, begint ook een ondernemer zijn reis in de e-mailmarketingwereld. Zoals de lente belooft te groeien en te bloeien, biedt e-mailmarketing een kans om je bedrijf te laten bloeien. En net zoals de lente niet meteen de volle pracht van de zomer laat zien, kun je ook klein beginnen met e-mailmarketing. Een lijst van 10 contacten is al goed om mee te starten.

Het starten met e-mailmarketing voelt als het zaaien van de eerste zaden in de lentegrond

Je kunt kiezen voor een platform zoals ActiveCampaign, dat je de mogelijkheid geeft om klein te beginnen voor een bescheiden maandelijks bedrag. Het is alsof je een paar bloembollen plant en wacht tot ze uitgroeien tot een kleurrijk schouwspel. Wanneer de lente een prachtig bloementafereel onthult, zie je de vergelijking met het groeien van je e-maillijst. Met elke nieuwsbrief, elke aanbieding en elke persoonlijke boodschap breidt je lijst met contacten zich verder uit. Wat begon met een paar e-mails naar vrienden en familie, kan al snel uitgroeien tot een netwerk van honderden of zelfs duizenden geïnteresseerde ontvangers.

Met elke klik en elke conversie zie je de vruchten van je inspanningen, net zoals de hoveniers op de Keukenhof de bloeiende bloemenpracht zien als resultaat van hun werk.

bollenveld VogelenzangDe lente belooft vernieuwing én e-mailmarketing belooft groei en succes voor jou als ondernemer. Met geduld, toewijding en een vleugje creativiteit bloeit je bedrijf op als een tuin in volle bloei, dankzij de kracht van e-mailmarketing.

Wil je starten? Of meer weten over ActiveCampaign? Kijk dan hier.