Mijn keuze voor het hybride ondernemerschap

In 2014 startte ik mijn bedrijf en wilde ik, meestal online, ondernemers helpen met (technische) ondersteuning van hun bedrijf. Bijvoorbeeld met hun website, emailmarketing of het optimaliseren van processen.
Het idee was om dan te zijner tijd mijn loondienstbaan bij de provincie op te zeggen. Na een jaar of twee had ik een goedlopend bedrijf dat ik in een dag of 3 kon bemensen. Wel was ik tijdens de opstartfase veel bezig in de avonden of in het weekend maar ik zag mijn bedrijf groeien en dat gaf veel voldoening.

Het ondernemerschap gaf mij veel energie

Maar ik had eigenlijk alleen maar contact met klanten via Skype, Zoom of telefonisch. Op die manier kon ik na een 1e gesprek een offerte uitbrengen en ook tijdens en na de opdracht was geen fysiek contact nodig. Dit kon soms ook niet want mijn klanten bevonden zich in heel Nederland, België tot aan Australië aan toe. Met mijn loondienstbaan had ik “echte” collega’s, een praatje bij het koffieapparaat, een lunch met een keuze uit veel verschillende collega’s en sparren over veel verschillende onderwerpen. Omdat ik fysiek contact ook belangrijk vind, heb ik er in 2017 voor gekozen om toch hybride ondernemer te blijven.

En wat ben ik daar blij mee.

Want sinds maart 2020 werk ik thuis voor de provincie en combineer ik dit nog steeds mijn bedrijf. Dit betekent dat ik 5 dagen in de week op mijn werkkamer zit en zowel klanten als collega’s ontmoet via Skype, Zoom, Teams. En na een half jaar was ik daar eigenlijk wel klaar mee. Maar ja, helaas, inmiddels zit ik meer dan een jaar thuis en het kan nog wel een paar maanden duren voordat ik weer fysiek bij de provincie aan de slag kan.

Ik heb de focus van mijn bedrijf verlegd naar voornamelijk projecten op het gebied van emailmarketing met ActiveCampaign/Mailblue. Hierdoor kan ik mijn zakelijke uren zelf indelen en plan ik mijn klanten meestal 1 of 2 weken van tevoren in; met af en toe een spoedvraag tussendoor.
Heerlijk om voor zoveel verschillende klanten te kunnen werken en elke keer weer een Mailblue account te optimaliseren, funnels uit te denken of gewoon af en toe een campagnemail versturen.

Wil je meer weten over hybride ondernemer zijn?

Of gewoon even sparren? Je bent welkom.