Waarom je een e-book op je website nodig hebt

Een paar maanden geleden kwam ik Wendy tegen. Zij had net haar e-book afgerond en wilde deze gaan aanbieden op haar website.

Zoals bij elke vraag die op mijn pad komt, vind ik het belangrijk om door te vragen waarom iets moet gebeuren.  Al snel bleek dat Wendy nog niet had nagedacht over het vervolg voor het e-book. Zij was zo druk bezig geweest met het schrijven dat zij hier nog helemaal niet mee bezig was geweest.

Na een uurtje sparren was dit kleine probleempje opgelost. Na het aanvragen en sturen van het e-book wordt er een drietal opvolgmails gestuurd. Van deze opvolgmails wordt bijgehouden welke ontvanger waarop klikt waardoor we gelijk de doelgroepen kunnen segmenteren. Met mijn tips ging Wendy verder om voor elke doelgroep een passend vervolgaanbod te maken.

Het is vrij normaal dat je als online ondernemer niet alles kunt weten en zeker ook niet alles zelf kan doen. Daarom was ik erg blij met de mail van Wendy waarmee ze mijn hulp inriep.

E-mailmarketing is namelijk de pijler waarop mijn bedrijf steunt. Ik vind het ontzettend leuk om mij bezig te houden met de techniek. En ook het stimuleren van online ondernemers zodat er een (bijna) perfecte oplossing komt, vind ik heerlijk.

Het e-mailmarketingsysteem waarmee ik het liefste werk is ActiveCampaign/Mailblue. Het is een systeem waarmee je je doelgroepen fantastisch kunt segmenteren zodat je zeer gerichte mails aan je contactpersonen kunt sturen. Hoe meer je weet van een potentiële klant, hoe beter je hem/haar in een funnel kunt leiden.

Vraag hier mijn e-book Met Minder Moeite Meer Klanten aan, zodat ook jij in enkele stappen met dit systeem kan starten.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact op: info@kittyweijers.nl